Роберто от Италия стана атракцията на пазар „Чаталджа“

Роберто ди Фабио е атракцията на пазар „Чаталджа“ във Варна. За него ни разказаха впечатлени клиенти, които си пазарували под звуците на италианска естрадна музика. Нетрадиционната сергия не притеснява никого с шум, но се откроява като нещо по-различно от това, което досега  виждаме по българските пазари. Салатки, домати и всякакви плодове и зеленчуци продават Роберто и съпругата му Гергана, която е българка. Преди години отишла да търси работа в Италия. Видяла, че е трудно да я приемат там и да се реализира. В същото време съдбата й изпратила Роберто.
Тогава той работел като багерист. Родил им се син – Рикардо, който е вече на 4 години. Гергана има и дъщеря от първия си брак. В един момент усетила, че за децата и за цялото семейство ще е по-добре да се приберат в България. И се прибрали. Започнали да отглеждат зеленчуци собствено производство в село Китен. Иначе живеят във варненския квартал „Аспарухово“.
„Харесва ми България, но има нещо странно. Тук хората минават, поглеждат, аз ги поздравявам, а те мен – не. И отминават. В Италия не е така. Там всички казват „Бонджорно“, споделя пред „Народно дело Седмицата“ Роберто. На пазара всички го обичат и приемат като свой. Имал дори редовни клиенти италианци.