Ремонтите на три булеварда приключват през април

 

Строителните дейности по бул. „Приморски“ и в „Аспарухово“ – на бул. „Първи май“ и „Мара Тасева“, ще приключат през април и движението ще бъде възстановено, съобщи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.
В момента по бул. „Приморски“ се работи по последния етап от подмяна на водопроводите и изграждане на дъждовна канализация, тъй като такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура трябва да бъде решен проблемът с дъждовните води. Втората част на бул. „Приморски“ – от кръстовището с ул. „Михаил Колони“ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за следващата година. Трасето няма да бъде разширявано, защото граничи с Морската градина.
Активно се работи и по улиците в „Аспарухово“. В момента се изгражда пешеходен надлез на ул. „Мара Тасева“- с асансьори и стъпала. Ще има и два нови подлеза – на бул. „Народни будители“ на сп. „Калин“ и на спирката на Варненската морска гимназия. Съоръженията са заложени в спецификацията в проектите, които се разработват в момента за ремонта на бул. „Народни будители“, обясни Христо Иванов.
Продължават ремонтните дейности на бул. „Левски“ по график, включително и през почивните дни. В момента се изграждат пилотни конструкции, работи се и по мостовите съоръжения на бул. „Владислав“ и „Сливница“. Локалното платно между тези два булеварда вече е изградено, извършват се довършителни дейности, предстои полагане на асфалт. За пешеходците са предвидени възможности за преминаване чрез мостови съоръжения по бул. „Владислав“, Сливница“ и „Цар Освободител“. Допълнително мостови съоръжения ще има на ул. „Прилеп и на „Кракра“. Ще бъдат изградени и пешеходни надлези в участъка „Подвис“ и „Прилеп“, между „Владислав“ и „Сливница“, и между „Цар Освободител“ и „Сливница“. Ще се ползват и съществуващите подлези по трасето на целия бул. „Левски“, които ще бъдат основно ремонтирани.