Реконструкцията на Младежкия дом във Варна породи въпроси

 

Реконструкцията на Младежкия дом във Варна вече е в ход, след като за нея беше проведен един от най-интересните архитектурни конкурси в морския град в последните години. Това, което се случва на обекта в момента, е началото на изграждането на външен асансьор.
Новото съоръжение трябва да направи сградата напълно достъпна както за хора с двигателни увреждания, така и за майки с колички. Асансьорът ще е до самия вход на сградата, която след реконструкцията трябва да стане център на младежките дейности във Варна.
От страната на бул. „Осми Приморски полк“ пък вече са монтирани колоните, които трябва да поемат тежестта на новата фасада, която се предвижда по проект и която е показана на визуализация на оградата на строителната площадка.


Без съмнение, обновяването на сградата в центъра на Варна е нещо хубаво. Работата е там, че около реконструкцията има доста неизвестни. Първо, не е много ясно колко точно струва изпълнението на проекта, защото посочването на конкретна цена от страна на общината някак старателно се избягва. Второ, не е много ясен срокът за завършване на реконструкцията, макар че той не е чак толкова важен.
По-важно и по-интересно е обаче да се разбере как и доколко ще се промени дейността на Младежкия дом и най-вече ще станат ли повече търговските площи в него и какви ще са функциите им. Най-вероятно това ще се разбере едва след като реконструкцията вече е завършила.