Рангел Иванов: Публиката в „Конгресна” ще види максимални екшъни в К1 за кратко време

Националният отбор на България дебютира във веригата „Golden Fighter“
Трима варненци ще участват в боевете от главната карта срещу Румъния
Варна и Двореца на културата и спорта ще са домакин на първото участие на националния отбор на България във веригата „Golden Fighter“. Боевете в нея са в стил К1 и в своя дебют нашите ще срещнат създателя на веригата – Румъния. Двустранната среща започва в 20 часа на 28 април (събота) в зала „Конгресна” и включва 8 мача – 6 главни и две подгряващи. За крайния резултат ще се зачитат резултатите в 6-те срещи от главната карта, които ще се предават директно по тв канали в Румъния, Китай и Германия.
В три от главните срещи на грандиозното шоу по кикбокс ще участват и трима варненци – Рангел Иванов и Едуард Алексаниян от „Дрийм Варна”, и Али Юзеир („Вокил”).
За Рангел Иванов това е завръщане на ринга, след като близо две години се възстановяваше от тежка травма в лявата ръка. Неговият мач е последен и най-интригуващ, тъй като ще опита да отнеме титлата на шампиона във веригата до 76 кг Адриан Миту.
– Иванов даде есксклузивно интервю за „Народно дело Седмицата”, в което разкрива подробности за „Golden Fighter“ и как смята да противодейства на именития си съперник.

– Г-н Иванов, какво трябва да знаят варненци за „Golden Fighter“?

– Тази верига в К1 е създадена от Румъния и набира популярност. Румънците вече са играли със Суринам, Китай, Франция, Италия. В събота България ще направи дебют, а впоследствие ще срещнем и други държави в този проект.

– В колко рунда са мачовете и какво да очакват зрителите, които ще дойдат в „Конгресна”?

– Срещите са от 3 рунда по 3 минути. Съперниците са равностойни и не е ясно кой ще вземе превес. Със сигурност слаб мач няма да има. Гарантирам, че тези, които ни подкрепят от трибуните, ще останат доволни, тъй като ще гледат максимални екшъни за кратко време. Ще видят всичко най-добро от стиловете в кикбокса в едно, боеве с високо темпо и динамика, с минимални прегръщания и накъсвания, при изчистен регламент.

– Какво знаете за вашия съперник?

– Адриан Миту е рутиниран, интерконтинентален шампион. Бил се е в Суперковмат, в Италия, с китайци. Води боевете умно, прави малко грешки. Много трудно ще бъде, но щом искам да му отнема титлата в „Golden Fighter“, ще дам всичко от себе си, за да го направя.

– Как трябва да играете, за да го победите?

– Ще опитам да го изморя и да го изненадам. Ако видя възможност да приключа по-рано срещата, трябва да нанеса решителния удар. Казах вече, че Миту почти не прави грешки, което означава, че е задължително да съм максимално концентриран и да напипам правилния момент.

– Две години не сте се били. Подготвен ли сте за такава сериозна битка?

– Да. Тренирах здраво от месеци, имах възможност да анализирам през това време и да подобря доста неща в играта. Искам да покажа, че не съм казал последната си дума в К1 и мога да играя на най-високо ниво.

– Сега, като се върнете назад във времето, не съжалявате ли, че през лятото на 2016 година можехте да избегнете тази ужасна контузия, ако не се бяхте явили за боя в Румъния от веригата Суперкомбат?

– Не съжалявам, защото и до ден-днешен съм убеден, че постъпих правилно. Бях с разкъсан бицепс на лявата ръка, но ако не се бях бил, щях да подведа страшно много хора – моите спонсори, брат ми и т.н. Отделно не ми се слушаха и приказки, че съм се страхувал. Лошото в онзи мач беше, че още в първия рунд скъсах окончателно бицепса си и продължих да се бия с една ръка. Може би беше за добро, че получих аркада и реферът прекрати срещата. Но и съперникът бе класа – Амансио Параскив, който в момента е сред най-силните в К1.

6-те срещи от главната карта:
1. Рангел Иванов – Адриан Миту – 76 кг
2. Али Юзеир – Адриан Максим – 67 кг
3. Едуарда Алексинян – Алекс Филип – 78 кг
4. Константин Михайлов – Габриел Кобзаро – 64 кг
5. Християн Андонов – Адриан Петенчея – 65 кг
6. Атанас Божилов – Тарксан Исмаил – 72, 5 кг.

2-та подгряващи мача:
1. Бранко Бабачев – Стелиян Димитров
2. Михай Змарендеску – Драгош Койчеа