Разтревожен варненец алармира: Раздават религиозни брошури на деца, събират им данните

 

Разтревожен гражданин съобщи на екипа ни за разпространението на религиозна брошура, на което станал свидетел в района на входа за концерта на MTV във Варна. Тя е под формата на комикс и призовава за регистрация в сайт в интернет.


„Брошурите бяха раздавани по време на концерта на МТВ, но не на мястото на концерта, а отпред близо до входа. Самия фестивал няма нищо общо, а те използват явно това, че има голямо струпване на млади хора“, уточни нашият читател. Гражданинът е направил и собствено разследване на съдържанието и източника на брошурата. Ето изводите, които споделя той:
„От внимателно прочитане и тълкуване може да се заключи, че сектата насочва към самоубийство, защото на стр. 8 се казва, че „Бог заповяда на своя народ да дава жертви“, след това по заобиколен начин се пита: „Твоето решение къде ти ще прекараш вечността е…”.
Сайтът за контакт в брошурата euroyouthoutreach.org насочва към регистрация, където всеки може да се логне с регистрацията си от фейсбук. Логвайки се по този начин, даденият потребител дава своите данни на администраторите от сайта, и не е изключено този потребител да бъде подложен на вторичен натиск или заплахи след това.
Сайтът е направен на български език, като за фон на сайта е избрана снимка от Варна, като зад IP адреса на обновяване на сайта стои американски адрес в гр. Хюстън. Регистриран е в офшорна зона, в държавата Панама, като адресът вероятно е фалшив“.