Разлепиха 109 стикера по изоставени коли

Инспектори са маркирали 109 излезли от употреба моторно-превозни средства от улици и паркинги във Варна. Мярката важи за автомобили, които не са в движение, които са със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години.
Дейностите са част от кампанията за разчистване на стари коли, която започна на 15 ноември м.г., съобщи Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.
Съставени са 190 констативни протокола за излезли от употреба МПС. 104 от тях са прибрани от собствениците им, а 38 коли са преместени на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост, където могат да останат за срок от 3 месеца. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор. Досега тази мярка е била приложена за 90 стари коли, обясни Младен Иванов.


Прогнозата на общинските органи са, че зарязаните автомобили във Варна със сигурност са над хиляда. Наши читатели от Варна специално поискаха да знаят къде могат да подават сигнали за изоставени коли, които трябва да бъдат прибрани. За тази дейност отговаря общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Телефонът за връзка е 052/820 921, сигнали могат да се изпращат и на електронна поща op_parkingi@abv.bg.