Разлепиха първите стикери по зарязаните коли

 

Около 60 стикера на стари и изоставени автомобили извън движение вече са разлепени във Варна. Сигналите, които са постъпили за подобни коли, които „изяждат“ свободните парко места, пък са поне 150. Това съобщи за „Народно дело Седмицата“ Младен Иванов, шеф на общинското предприятие, което отговаря за паркингите и бъдещата Синя зона в морския град.
Иванов допълни, че за всички стикери, които се разлепят, се публикува и официално съобщение в сайта на община Варна. Той каза също, че оставянето на бележките по колите има резултат. При първата акция са били разлепени съобщения на 5 автомобила, когато от предприятието са отишли да ги репатрират, на мястото са намерили само една кола, другите са били преместени от собствениците им.


Явно не всички обаче реагират така на посланията от „Общински паркинги и синя зона“. Това видя наш репортер, който се натъкна на кола с такъв стикер. Както се вижда от кадрите ни, гневът на собственика на зарязаната без номера кола явно си е казал думата.
Младен Иванов каза също, че опитът от Бургас, които по-рано за започнали с принудителното репатриране, е показал, че зарязаните по улици и паркинги коли са около 1000. „Във Варна със сигурност ще са повече, ще имаме работа и догодина“, призна шефът на общинското предприятие.