Разкриха брутално убийство във „Владиславово“

 

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна криминалисти от ОД на МВР са установили извършител на тежко умишлено престъпление – убийство на млад мъж, съобщиха от институциите през изминалите почивни дни.
36-годишният Венцислав А. е бил привлечен като обвиняем за престъплението и задържан с цел довеждането му в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Жертва на тежкото криминално деяние е негов приятел от детството – 34-годишният Явор.
На 14 февруари 2018 г. гражданин е подал сигнал в ОД на МВР за мъж в безпомощно състояние пред вход 5 на блок 404 в кв. „Владиславово” във Варна. На мястото е открит и транспортиран в болницата 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания.
До момента проведените процесуално-следствени действия установили, че жертвата е живеел в дома на Венцислав от два месеца. Преди това Явор водел скитнически начин на живот. Вечерта срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт. Венцислав нанесъл побой на пострадалия. Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” предстои да бъде внесено във Варненския окръжен съд.