Пупович изпусна второто място преди плейофите в Иран

Сръбският баскетболист Милян Пупович и неговият Нефт Абадам завършиха на трето място в редовния сезон на иранското първенство. В последния кръг преди плейофите бившият център на Черно море и съотборниците му биха Шах Табриз, като се надяваха основният им конкурент Чемидор да падне от Самен. Това бе на път да се случи, но Чемидор се добра до продължения, в които успя да победи своя съперник и запази второто си място в класирането на редовния сезон, завършвайки с 18 успеха и 6 поражения. Нефт Абадор е трети с баланс 17-7. Тимът на Пупович бе дълго време дори лидер в местния шампионат, но в крайна сметка завърши на „бронзовата” позиция. Това стана и заради загубата от Чемидор в предпоследния кръг.

30-1
Днес стартират плейофите в иранското първенство. Милян и съиграчите му ще се изправят срещу шестия от редовния сезон Горган, който завърши с баланс 11-13. „Сигурен съм, че ще се класираме за полуфиналите, а шансът ни да играем финал е голям. За съжаление в последния момент изпуснахме второто място от редовния сезон”, сподели пред „Народно дело Седмицата” Пупович.
Той призна, че отборът му е доста добър, като има трима мъжки национали и други младежки. „Като цяло тимът ни не е сред най-големите тук. Млад е, само от пет години има баскетбол в град Абадан. Най-големите тимове в страната са Петрошими, Машад, Арак. Те са най-постоянни и редовно печелят медалите през последните 20 години. Имат много сериозни ирански баскетболисти, които са национали и са работили със сръбски треньори като Тома Матич, Владо Джурович, Меми Бесирович от Словения. Правилото в страната е за двама чужденци в отбор, като само единият е на терена. При мен е Златко Йованович”, сподели още сърбинът.
Третият в класирането на иранското първенство играе квалификации за азиатските игри. Това е нещо като Евролигата в Европа, само че с най-добрите отбори от Катар, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и т.н.
Пупович живее в град Абадан, който е малък – с 250 000 души население. „Тук е най-голямата рафинерия за нефт на Средния изток и именно от там идват нашите заплати. Не съм търсил много места, където да се разхождам. Намерих един хубав италиански ресторант и кафене. Тук всичко е спокойно. Иран има ядрена технология и, честно казано, никой не ги пипа. Много са силни. Като народ са много спокойни и честни. Всеки си върши работата и всичко е наред. Аз съм на границата с Ирак”, сподели още носителят на Купата на България с екипа на Черно море-Порт Варна.

Днес започва гласуването за Мача на звездите

Асен Великов / Asen Velikov Баскетбол - Мач на звездите - 29.03.2015 © Copyright: Ilian Telkedjiev  / LAP.bg / imageslap@gmail.com  + 359 895 866 145

Асен Великов / Asen Velikov Баскетбол – Мач на звездите – 29.03.2015
© Copyright: Ilian Telkedjiev / LAP.bg / imageslap@gmail.com + 359 895 866 145

Днес започва официалното гласуване за Мача на звездите в българското баскетболно първенство. Както е известно, феновете ще определят чрез своя вот двата отбора, като може да се изберат по двама българи и двама чужденци на всяка позиция. Другите двама във всеки тим ще бъдат определени от треньорите, които също ще бъдат определени чрез гласуване на привържениците. То ще става в сайта на събитието www.all-star.bg. Мачът на звездите през 2016 г. ще се проведе в Пловдив за първи път в историята си. Най-добрите в мъжкия ни елит ще си дадат среща на 27 март в новата спортна зала в града, известна като „Колодрума“ или “Цар Симеон”.
Изборът на Пловдив за домакинството на Мача на звездите не е случаен. Организаторите са избрали именно този град заради новака Академик, който през този сезон се завърна в първенството след 18-годишна пауза.