Публикуваха всички протоколи от управлението на Кирил Йорданов в интернет

 

Близо 20 000 страници архивни документи на Общински съвет – Варна, вече са достъпни онлайн. Решения и протоколи на институцията от 1999 г. до днес са публикувани на сайта varnacouncil.bg, секция Архив. Достъпът е свободен и безплатен.


В дигиталния архив са събрани над 250 документа, като базата данни ще продължи да се разширява. Амбицията е на сайта на институцията да бъдат качени всички налични решения от първия демократично избран общински съвет през 1991 година.
„Желанието ни е решенията и протоколите на Общински съвет – Варна, от 1991 г. до днес да са публични. Дигитализирането на документите от периода 1991 – 1999 г. ще отнеме малко повече време, но се надявам в рамките на шест месеца да успеем да ги обработим и да ги качим на сайта на институцията“, каза председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов в Деня на българската община – 12 октомври.
Онлайн документите предоставят възможност на всеки, който се интересува от минали решения на общинските съветници, да потърси информация в дигиталния фонд. Другата новина е, че от броени дни Общински съвет – Варна, има и уеб адрес на кирилица. При изписването му обс-варна.бг се отваря автоматично съществуващият сайт на институцията varnacouncil. bg.