Проф. Стефан Данаилов във Варна: Хората на България заслужават по-добра участ

С „Победа“ варненци огласиха препълнената зала на Фестивален и конгресен център в морския град

С бурни аплодисменти и на крака варненци посрещнаха водача на листата на „БСП за България“ във Варна проф. Стефан Данаилов в препълнената зала на Фестивалния и конгресен център в града. „Това, че днес сте тук, ми дава уверение, че вие имате вяра в мен и партията, която представлявам. Варна я обичам от детските години. Много съм работил във Варна и винаги съм си казвал, че бих живял тук. Това, че ме посрещнахте по този начин, особено ме радва“, допълни проф. Данаилов. Той изрази съжаление, че през последните години Варна е загубила блясъка си на морска столица, загубила е хиляди работни места и заема пета и шеста позиция по размер на работни заплати.


„Казваме: “Поискай промяна“, и искаме промяна веднага – сериозна, дълбока. Искаме да променим правилата на управление на нашата държава. Знам, че вие не за първи път сте в такива салони и пред вас са заставали други патриоти, възлагали сте им задачи и после нищо не се е случило. Това сигурно ви кара да не вярвате. Но този път няма да направите грешка, този път вашият верен избор може наистина да промени България“, обясни водачът на листата на „БСП за България“ във Варна. Той подчерта, че програмата на левицата е за период от четири години. „Хората на България заслужават по-добра участ“, каза още проф. Данаилов.

Борислав Гуцанов: Не успеем ли да възродим икономиката, няма как държавата да има бъдеще

Пред варненци, като един отбор, излязоха всички кандидати за народни представители, които са под № 10 в бюлетината за изборите на 26 март, както и председателят на Градската организация на БСП във Варна и председател на съвета по икономика към НС на БСП Борислав Гуцанов. „За мен тази среща не е само предизборна. Това е среща със съмишленици и приятели, които искат промяна. Заедно искаме промяна за града си, искаме да върнем достойнството на града си. И тази промяна е мисията на всеки един от нас, независимо от това къде е в момента, дали е член на НС, дали е общински съветник, дали е редови член, симпатизант или човек, които иска промяна“, каза Гуцанов и благодари на варненската организация, че идеята за възраждане на икономиката, чрез фонд „Индустрия“ – приоритет, залегнал в програмата за управление на БСП, е тръгнала именно от Варна. „Не успеем ли да възродим икономиката, няма как държавата да има бъдеще. Затова залагаме на икономиката. Затова говорим за проекти, свързани с възраждане на военната ни промишленост, и за строеж на нови фрегати, именно във Варна. И друг голям проект – проектът за пристанището във Варна, който най-накрая вече може да бъде изпълнен“, допълни той. По неговите думи това трябва да бъде голямата мисия и роля на народните представители от левицата. „Това са проекти, които могат да осигурят работни места за варненци“, каза още Гуцанов.

Проф. Анелия Клисарова: Само БСП е тази, която води истинска справедлива социална политика

„За мен е чест да бъда в тази листа и в същото време голяма отговорност“, каза проф. Анелия Клисарова, която е втора във варненската листа на „БСП за България“. Тя беше категорична, че програмата, която партията предлага, е напълно реална и осигурена с необходимия финансов ресурс за изпълнение на мерките, залегнали в нея. „Близо шест месеца работихме по тази програма. Само БСП е тази, която води истинска справедлива социална политика. Ще направим така, че да има индексация на пенсиите, да има добро здравеопазване. Няма да позволим да се плаща на частните училища, когато средствата не стигат за държавните. Не трябва да допускаме безброй много учебници, ще има един учебник по един предмет, децата и в най-малкото населено място трябва да получават качествено образование“, каза още проф. Клисарова и допълни: „Днес е Баба Марта – днес България е бяла и червена, а на 26 март ще бъде червена“.

Депутатите от „БСП за България“
ще работят за осъществяване на големите проекти на Варна

Завършване на проекта за пристанището и изграждане на околовръстния път Летище Варна – Дуранкулак поискаха варненски младежи от Стефан Данаилов

Водачът на листата за народни представители на Коалиция „БСП за България“, която е под №10 в бюлетината за изборите на 26 март, във Варна Стефан Данаилов се срещна с млади хора, за да представи предизборната платформа на левицата. Икономика, данъчно облагане и образование бяха основните теми, които застъпиха младежите. Предлаганите данъчни облекчения за млади семейства, напълно безплатното здравеопазване и мерките, които предлага БСП в сферата на образованието, предизвикаха бурното одобрение на варненските младежи. Проф. Анелия Клисарова, която е на второ място в листата за народни представители, обеща, че ще бъдат направени законови промени, чрез които частните училища няма да получават финансиране от държавата. Светлана Такева, която е шеста в листата, поздрави младите хора на Варна за подкрепата, която са оказали в кампанията „За талантливите деца на Варна“.
Градският председател на БСП Борислав Гуцанов обеща много скоро да има развитие по проекта за пристанището и Варна да започне своето възраждане като морска столица. „Аз обичам Варна, но тя не е градът, който беше. Неслучайно избрах мотото „Да върнем достойнството на Варна“, коментира проф. Стефан Данаилов.
Само няколко часа по-рано кандидатите за народни представители се включиха в празнично хоро в селищното образувание Боровец по повод намаляването цената на билета за градски транспорт от 1,40 на 1 лев.

Корнелия Нинова ще се срещне с варненци

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с варненци тази седмица. Тя пристига във Варна по покана на градската организация на партията на 12 март, неделя, специално, за да представи пред жителите на морския град приоритетите, по които народните представители на коалиция „БСП за България“ ще работят в следващия парламент.
Срещата й с варненци ще бъде в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!