Пролетна изненада: В Делфинариума има бебе

 

 

Делфинарумът във Варна посрещна пролетта с огромна и вълнуваща изненада за своите посетители. Броят на неговите обитатели се увеличи, след като двама от „артистите“ в него – Доли и Кимбо, си имат бебе!

На безплатно представление беше представено малкото делфинче, което е родено на 19 ноември миналата година в басейна на Делфинариума. През месеците до март в дома на водните бозайници в Морската градина нямаше представления и посещения, за да се избегне допълнителният стрес за плуващия младенец. Делфинчето все още няма име, като причините за това са две.

На първо място, полът на бебето не е установен със сигурност. И това е напълно естествено, защото оформянето на новородените делфинчета продължава до 6 месеца след раждането им. Освен това, майката Доли не допуска никого в близост до бебето си. Засега специалистите имат подозрения, че бебето е момченце.

Другата причина то още да няма име е, че по традиция името на новородените делфини в Делфинариума на Варна се дават от почитателите им. Така са получили имената си и другите двама негови обитатели – Йоана и Бимбо. Именно те, заедно с гордия баща Кимбо, бяха най-активни на представлението, което предизвика истинска сензация във Варна.