Програмист към родителите: Можете да следите децата си в интернет, не е сложно

 

Александър Димитров е програмист по професия, собственик на бизнеси в областта на ИТ сферата. Като наш читател той реши да даде ценен (и безплатен) съвет на родителите как да се справят с опасностите пред децата в интернет и да следят без проблем с какво се сблъскват малките потребители в световната мрежа. Ето какво съветва той:
„Изисква се само 1 програма от тип Keylogger, която, като я инсталирате на компютъра и телефона на детето си, ще можете да следите абсолютно всичките му действия, от това къде се намира в момента, до това какво си пише и с кой говори, без изобщо да подозира, че е следено. Такива програми често хакерите инсталират на вашите устройства, затова не трябва да давате на чужди хора и дори на приятели да пипат устройствата ви. Абсолютно нелегално е такива програми да инсталирате на чужди устройства и ако ви хванат, може да лежите в затвора, затова не си и помисляйте да използвате информацията, която споделям, за злонамерени цели!
Ако искате да инсталирате програмата на компютър или лаптоп, напишете „free keylogger“ в google, ще ви излязат много keylogger-и който са безплатни и можете да инсталирате на вашата система. Един добър например е „Phrozen Keylogger Lite“. Като го инсталирате, трябва да въведете парола в програмата, с която само вие ще имате достъп до нейните логове. Логовете са действията, които вашето хлапе извършва на компютъра, те автоматично се записват в keylogger-а, след като някакво действие или натискане на клавиш се изпълни. Прегледайте настройките и затворете keylogger-а след като сте готови. Сложете иконата му в някоя папка където ще помните че е и сте готови. Всичко каквото от този момент се извършва върху компютъра ви се записва. Като искате да проверите какво е правило детето ви днес, просто отидете в папката където сложихте keylogger-а си, отворете го, въведете паролата и може да разгледате логовете, където има детайлни описания на всичко.
Ако искате да инсталирате програмата на вашия смартфон, просто отидете в магазина на приложенията и напишете „keylogger“. Принципът на нагласяне е подобен като на компютъра по-горе. Ако случайно няма keylogger във вашия магазин за приложения (най-вероятно имате стара версия), можете да свалите keylogger за Android или iOS пак чрез google търсене“.