При трагичен инцидент: Близнаци паднаха от 8-ия етаж, едното дете почина на място

Жестока драма се разигра около 8 часа сутринта миналата събота в кв. „Левски“. Две момчета близнаци паднаха от осмия етаж на блока, в който живеят, на ул. „Петър Райчев“.  Едното дете почина на място, а другото беше откарано в болница с множество травми и сериозна опасност за живота.

4 - Bliznaci 2
От думите на шефа на сектора по реанимация д-р Власаков стана ясно, че детето е постъпило в много тежко състояние, като най-сериозни са пораженията по главата и белия дроб. Ден по-късно лекарите съобщиха, че състоянието му се подобрява, но въпреки това рискът за живота му все още не е преминал. Цяло денонощие лекарите постоянно са търсили и обсъждали начини как момченцето да бъде лекувано, за да оживее и оздравее, предаде БНР.
Още в началото на разследването специалистите, които се заеха със случая, разкриха, че най-вероятно става въпрос за трагичен инцидент. Двете братчета са останали сами в стаята, в която прозорецът е бил отворен. Предполага се, че са се качили на табуретки и така са стигнали до прозореца.
Семейството има и трето дете, което е по-голямо. Родителите са известни на съседите си като добро младо семейство, което се е грижело за децата си. Сигналът за нещастния случай е подаден от възрастна жена, която живее заедно със семейството.