Премиерът Борисов се извини на варненци за неудобството

 

Изявлението на министър-председателя Бойко Борисов след разговорите в Евксиноград едва ли ще се запомни с нещо особено, освен с комичната му грешка, при която обърка името на председателя на Европейския съвет Доналд Туск с това на президента на САЩ Доналд Тръмп. Варненци обаче със сигурност са оценили факта, че им бяха поднесени извинения за неудобствата, създадени около срещата.
Борисов благодари на варненци „за безпокойството, което им наложихме“. „Благодаря на Ердоган, че имаме вече над година нулев мигрантски натиск на границата. Надявам се българите да го оценяват“, каза още премиерът.
„За тракийските българи, претенциите на президента и на опозицията – поставил съм темата пред Ердоган. Техните претенции не са по-малко – за данъците, за възродителния процес, пенсиите на изселниците ни – затова, за да не бъркаме, тази среща е между ЕС и Турция“, добави той.
Ден по-късно министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък похвали областната дирекция във Варна за приложените мерки за сигурност по време на срещата на лидерите на ЕС с президента на Турция в Евксиноград. „По-добре е да има повече полиция и нищо да не се случи“, коментира министърът по повод засиленото присъствие на униформени служители във Варна и ограниченията в движението.