Предупреждение от граждани: Тази измамна история може да ви създаде проблеми

Гражданин от Варна писа специално до редакцията ни, за да разкрие поредната схема за измама, на която се е натъкнал в интернет. Този път опитът да бъде заблуден е през електронната му поща.

„Цял ден нямах достъп до пощата си по една или друга причина. Сега като накрая я отворих, попаднах на следния e-mail с оригинален запазен правопис и шрифт“, пише ни читателят ни.

„Това е една много стара схема, както знаете, но отдавна не бях получавал нещо подобно. Откакто се говори в общественото пространство за телефонни измами, не смятах, че продължават да правят и опити по интернет. Ако желаете разгласете го, въпреки че не вярвам някой трезво мислещ човек, използващ електронна поща, да се върже“, коментира загриженият човек. Публикуваме текста без редакторска намеса. От него личи, че той е преведен автоматично с помощта на програма за превод. Това е причината текстът да звучи напълно безсмислено на много места.

„От „Еви Бру“

Абиджан, Кот д’Ивоар Западна Африка

ОБЖАЛВАНЕ ЗА БЪРЗО БИЗНЕС ПОМОЩ

Уважаеми,

Позволете ми да ви информирам за желанието си да вляза в бизнес отношения с вас. След като преминах през профила си, аз се молех над него и избрах вашето име сред други имена, поради уважаваната му природа и препоръките, дадени ми като почтен и доверен достоен човек, с когото мога да правя бизнес с и по препоръка, не трябва не се колебайте да се доверите на вас за този прост и искрен бизнес.

Аз съм Еви Бру, единствената дъщеря на късния г-н и мисис Бру. Баща ми беше много богат търговец на какао в Абиджан, икономическата столица на брега на слоновата кост, баща ми беше отровен от смъртта на бизнесмените си на един от техните излети по време на бизнес пътуване. Майка ми умряла, когато бях бебе, и оттогава баща ми ме завари толкова специален. Преди смъртта на моя баща в частна болница в Абиджан, тайно ме повика на леглото и ми каза, че има сумата от (6 800 000 долара), оставена на фиксирана / отложена сметка в една от първите банки в Абиджан, която използва моето име като единствената му дъщеря за следващия Кинг в депозирането на фонда. Той ми обясни също, че поради това богатство той е бил отровен от бизнес партньорите си, че трябва да търся чуждестранен партньор в страна по свой избор, където ще прехвърля тези пари и ще го използвам за инвестиционна цел, като например недвижими имоти управление или управление на хотели.

Уважаеми колеги, търся съдействие по следните начини: (1) Да осигурите банкова сметка, в която да се прехвърлят тези пари. (2) Да служи като пазител на този фонд, тъй като съм само на 22 години. (3) Да се ​​съгласите да дойда във вашата страна, за да продължа обучението си и да осигуря разрешение за пребиваване във вашата страна.

Освен това, Скъпи, аз съм готов да ви предложа 20% от общата сума като компенсация за вашето усилие / принос след успешното прехвърляне на този фонд във вашата номинирана сметка в чужбина.

Освен това посочвате Вашите възможности да ми помогнете, тъй като считам, че тази транзакция ще бъде приключена в рамките на четири (4) дни, когато сте заинтересовани да ми помогнете. Очаквайте скоро да чуете от вас.

С Най-Добри Пожелания,

Еви Бру“