Председателят на съвета отрече наводненията в града

Председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов отрече да е имало наводнения във Варна през юни. Съветникът от ГЕРБ заяви в интервю за Дарик радио, че представители на опозицията ходели да снимат определени места в града след дъжд, за да внушат в социалните мрежи, че има проблем.

„Думата „наводнения“ смятам, че е пресилена. Това, че се отишли на няколко места в града техни представители (на опозицията – бел. ред.) и са правили снимки, качени после и в социалните мрежи, не означава това, което се пише”, коментира общинският председател. Според него последствията от валежите във Варна напоследък умишлено се преувеличават, а темите се политизират.

„Наясно сме, че в началото на следващата година предстоят избори. Може би това е техният мотив в момента да действат по този начин. Това не е коректно и не помага на града ни”, коментира Тодор Балабанов.

„Не виждам как такива теми могат да намерят решения на извънредна сесия на Общинския съвет. Целта е да се политизират въпросите, без да има ясни решения и освен това да се пречи на администрацията и мнозинството в съвета да работи за разрешаване на истинските проблеми на града ни”, изтъкна председателят на местния парламент. Той отбеляза още, че години наред се работи по проблеми с инфраструктурата, в социалната и образователната сфери, здравеопазването и екологията