Превръщат запуснатата Младежка дискотека в артистична сцена

 

Общинският съвет на Варна взе решение да поиска от държавата да ѝ бъдат дадени за ползване няколко обекта, между които е и легендарната Младежка площадка в Морската градина, позната на по-възрастните варненци като Младежката дискотека, а на по-младите като дискотека „Спайдър“.


Култовото място, което преди време беше един от центровете за забавление в града, в момента е в окаяно състояние, почти напълно е разрушена, не се използва и не се стопанисва. След изричен въпрос в зала „Пленарна“, от кметската администрация увериха общинските съветници, че мястото няма да бъде превръщано в отново в дискотека или ресторант, а ще бъде използвано за сцена на културни събития, разбира се, след като бъде възстановено.
Общината освен това ще поиска от държавата да управлява паркинга под „Пикадили парк“ на входа на Морската градина, както сградата, в която е пребивавал създателят на парка Антон Новак. В списъка с искания, одобрен на сесия на съвета, е и имот над Цирковата площадка, както и имотите, на които е разположен древният манастирски комплекс в местността Караач теке.