По стъпките на легендата Дейвид Боуи: Българска певица прикова вниманието на радио Би Би Си

Една от звездите на българската електронна сцена Невяна Цветкова, позната с псевдонима си DIVA Vocal, наскоро се завърна от турне в Обединеното кралство. Гостуването й беше организирано директно от местни клубове, а сценичните й изяви и творбите й предизвикаха такъв интерес, че беше лично поканена за интервю в радио Би Би Си.

17 - Scena 4
Слънчевото излъчване на певицата озариха водещият Дан Чизхолм на дългогодишното радио предаване The Late Show. В ефира на Би Би Си прозвучаха официално издадените и кавъри на Here comes the rain again, Your Love, а текстове на авторските й впечатлиха опитния водещ. От личното й творчество бяха излъчени ROCK DJ, TIME TO SAY GOODBYE и MY SECRET CONFESSION, създадени по музиката на Andrey Exx, DJ Tarkan и Петър Филипов (PEPO).
По време на интервюто водещият се опитва да говори на български език и призовава всички да посетят страната ни. Защото, коментира той, България е една прекрасна дестинация и ако всички хора са така положителни, зареждащи и живи като DIVA Vocal, задължително трябва да се посети.

17 - Scena 2
„За двата дена предшестващи интервюто водещият се беше подготвил изключително добре – сподели с нас DIVA Vocal. – Беше се запознал в детайли с моята творческа биография, изгледал и петте ми официални видео клипа и прослушал всичките ми издадени песни (над 50) публикувани в социалните мрежи, www.soundcloud.com и световният магазин за електронна музика бийтпорт (www.beatport.com). А опитът му да говори на български език ме хвана напълно неподготвена и удивена от високия професионализъм и любов, с която там си вършат работата. Публиката ме посрещна изключително топло и вече подготвят следващото ми турне през юли. И въпреки че заведенията бяха с английска публика, и в двата клуба се срещнах и запознах с българи, чиято гордост от невероятния ми успех се усещаше.“

17 - Scena 1
Човекът, поканил Diva, я чува да пее съвсем случайно по време на почивката си в заведение в Слънчев бряг и моментално се влюбва в гласа и неповторимото й сценично присъствие. Проучва творчеството й и малко по-късно я кани за честването на 35-годишнината на своето заведение. Друго нейно участие е било в сградата, в която е пял и самият Дейвид Боуи в зората на своята кариера.
За DIVA Vocal международните успехи започват през 2014 г. и от тогава има общо седем песни в TOP100 Indie House/ Nu Disco на бийтпорт, достигайки до No9 с кавър версия на Finally, издадена от Milk&Sugar Recordings. Талантът й я води стремглаво напред, като сред множеството й продукции се включват и EP със световноизвестния Дейвид Торт, озаглавено „Амстердам“, и колаборация с номинирания за награда „Грами“ Еди Амадор, който е легенда в хаус музиката.
За българските меломани певицата се грижи не само озарявайки клубовете ни, а и като издава специални версии на някои от песните си на роден език. Наскоро тя събра най-успешните си хитове, сред които Going Insane с DJ Diass, „Eла при мен“ и др., в компилация, озаглавена The Wild One, и по всичко личи, че „дивотата“ й ще слави родината ни още дълги години напред.