По разказ на очевидец: Шестима пребиха шофьор, защото дал път на пешеходец

На изключителна жестокост е станал свидетел варненец миналата седмица. С очите си видял как шестима мъже се нахвърлят на шофьор, и то защото дал път на пешеходец. За ужасяващата случка варненецът разказа във фейсбук.
Ето какво точно е написал човекът в групата „КАТ-Варна виждам те“:
„Току-що станах свидетел как 6 човека слязоха и пребиха жестоко шофьор, защото е спрял да пропусне пешеходец. Само аз и още едно момче се притекохме на помощ. Биячите избягаха, като минаха със синия си бус през тротоара. Обадихме се на 112 и дойде полиция.
Ситуацията се разигра на ул. „Кракра“, където имаше около 20 очевидци… Всички стояха, смееха се и гледаха. Това не е правилна гражданска позиция. Не може да гледаш как група бесни налагат с юмруци един човек и да седиш и да се смееш.
Моля всички граждани да проявяват смелост и в такива ситуации да звънят на тел. 112 да свидетелстват и да оказват помощ на граждани в беда. Тези безобразни постъпки няма да спрат, докато НЯМА НАКАЗАНИ! Трябва всеки, дръзнал да бие друг, да носи наказателна отговорност. БЪДЕТЕ СМЕЛИ!“
По-късно от полицията обаче съобщиха малко по-различни подробности по случая. Според разследващите инцидента, размяна на удари е имало и от двете страни. За съжаление, това не беше единственият случай на побой между шофьори миналата седмица. Явно хлъзгавите пътища играят роля на катализатор на шофьорската агресия, особено в нервни ситуации.