По покана на „Комфорт” ООД: Студенти видяха как се строи новото бижу на града

Една от най-големите строителни  фирми във Варна и Източна България – „Комфорт” ООД, предложи още един от своите запомнящи се Дни на отворените врати. Този път поканата бе отправена към студенти и техните преподаватели от Икономически университет – Варна, и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, които се подготвят в областта на строителния бранш.
Групата посети изграждащата се в момента нова, емблематична сграда за града – Varna Wave, което даде възможност на младите хора да видят отблизо начина, по който се изгражда един от забележителните обекти на „Комфорт” ООД.
Жилищната сграда, на която същата фирма е главен изпълнител, се строи на ул. „Македония” 98. Тя ще има две подземни нива, вътрешен паркинг и три входа с 9 надземни етажа. В приземния етаж ще са разположени търговски помещения, а на всеки един от останалите осем етажа ще има по шест луксозни апартамента. Целта на сградата е да постигане на комфорт на обитателите чрез просторни жилища, в които ще могат да създадат собствения си уют.
В момента продължава строително-монтажната работа по конструкцията (грубият строеж). Varna Wave ще е готова в края на 2017 година, като ще изненада и възхити с оригинална фасада. Специфично за нея е изготвянето й от материал, прилаган за първи път в България – а именно техническия камък Corian и стъкло.

3-komfort1 3-komfort4
След като имаха възможност да видят как се случват нещата отвътре, студентите посетиха  административната сграда „Комфорт бизнес център” на бул. „Осми Приморски полк” 50.
В конферентната зала на компанията, в духа на отборна среща, те представиха свои решения на предварително зададен им от екипа на „Комфорт” ООД строителен казус. Бъдещите строители и архитекти дискутираха и споделиха своите идеи, като участваха в професионален разговор за предложенията си с инженери, икономисти и мениджъри на компанията.
Сред тях бяха Пламен Костурков – директор,  Емилия Тасева, административен координатор, и проджект мениджъра Георги Върбанов. ВСУ „Черноризец Храбър” бе представен от Светлин Тимов – магистърска програма „Строителен инженеринг“, Теодор Николов – 3-ти курс специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, ОКС Бакалавър, Александър Александров – 3-ти курс специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, ОКС бакалавър, и  Димитър Стоянов – 3-ти курс специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, ОКС бакалавър. Техен ръководител е доц. д-р инж. Анета Георгиева.
От ИУ – Варна, участваха Виктория Атанасова и Катрин Петрова – 3-ти курс, „Икономика на строителството”, Лена Петрова и Силвия Стефанова – 3-ти курс, „Икономика на недвижимата собственост”, и Гергана Димитрова – 3-ти курс, „Икономика на строителството”. Ръководител на студентите е главен асистент д-р Милена Иванова.
След края на презентациите студентите бяха отличени със специални награди. По време на срещата в офиса на компанията те научиха повече и за 27-годишната история, развитието и дейностите на „Комфорт” ООД, с което се пренесоха в бъдеща професионална общност, към която очакват да се присъединят.