Посрещат с овации и подарък Илиан Илиев на „Тича”

 

Повторният дебют за родния му клуб ще е срещу бившия му тим Берое

Феновете обявиха 100-процентова подкрепа и доверие към любимеца си

Феновете на Черно море са в еуфория след назначението на Илиан Илиев за старши треньор на отбора. Те ще го посрещнат с овации и подарък преди първата тренировка на тима от зимната подготовка на 8 януари.
„Разбира се, че ще аплодираме Илиан на първата тренировка на 8 януари и ще му поднесем подарък, който засега е изненада. Още на първия мач с Берое през февруари той ще усети горещата и безрезервна наша подкрепа от всички сектори на „Тича”, заяви за „Народно дело Седмицата” шефът на Националния фенклуб на „моряците” Иван Михайлов.
„Това е най-хубавото нещо, което можеше да ни се случи в края на годината. Това е мечтан коледен и новогодишен подарък за всички черноморци. С Илиан Илиев треньор вече сме сигурни, че отборът няма да изпадне. Той ще получи пълна подкрепа във всяко едно отношение от нас и ще работи в спокойна обстановка. Отношението ни към него няма да се промени, дори и да не влезем в топ 6, защото той получава лошо наследство”, допълни Михайлов.
Самият Илиев също изрази задоволство, че се връща в своя дом.

 

“Най-важното е, че се връщам в родния ми клуб. Имайки предвид какво направихме във Верея, Черно море бе единственият клуб, за който можех да направя компромис и да преговарям. Другият вариант бе за тим от чужбина. Доволен съм, че се завръщам във Варна”, каза Илиан.
Той започна треньорската си кариера именно начело на Черно море през юни 2004 година и работи там до началото на март 2006 година, след което премина през Берое, Левски, Интерклуб (Ангола), Локомотив (Пловдив) и Верея.
Илиан Илиев ще подпише двугодишен договор с Черно море, а негов помощник ще е Петър Костадинов. Досегашният наставник Емануел Луканов остава в клуба като директор на школата.
Очаква се Илиев да доведе на „Тича” трима играчи от Верея, сред които е нападателят Исмаил Иса. Повторният дебют на 49-годишния специалист за „моряците” ще е на 17 февруари срещу бившия му клуб Берое на „Тича”.