Посрещаме 18 събития през европредседателството ни

Варна ще бъде домакин на 18 от събитията по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. 12 от тях са политически срещи, а 6 – културни прояви.
Начало на културната програма ще бъде поставено на 24 януари със симфоничен концерт в Театрално-музикален и продуцентски център – Варна. Част от културния афиш ще бъдат операта „Тоска“ от Джакомо Пучини, балет от Хертел „Зле опазено момиче“, Европейският музикален фестивал и Великденски фестивал – балет „Дон Кихот“. Всички постановки са дело на Държавна опера – Варна.


До края на същия месец са планирани редица неформални работни групи и срещи, по теми “Митнически съюз”, “Данъчно облагане”, “Данъчни въпроси” и Конференция по несъстоятелност. От 28 до 1 юни Варна ще е домакин на курс по морска сигурност на тема “Предизвикателства пред сигурността в морските зони на ЕС”.
През юни в морската столица ще се проведе заседание на Комитета по образование и неформално заседание на тема “Конкурентоспособност и растеж”, заседание на Управителния комитет на Европейската мрежа за съдебно обучение, както и среща на министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията на черноморско икономическо сътрудничество. Предстоят международна среща за ролята и значение на Черноморския регион, както и Годишно Общо събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение.