Посланикът на Ирландия: Вървите по правилния път

 

Варна ще обменя полезни практики с Дъблин в областта на образованието, развитието на IT сектора, социализиране на пристанището и в други сфери на обществено икономическия живот. Това съобщи кметът Иван Портних след среща с извънредния и пълномощен посланик на Ирландия Н.П. Майкъл Форбс миналата седмица.
„Профилът на Дъблин в много отношения е сходен с този на Варна – пристанищен град, изправен пред предизвикателството да социализира своето пристанище в центъра на града, да развива образованието, IT сектора, туризма – чрез привличане на нискотарифни авиокомпании. Варна върви по правилния път на развитие, подобно на Дъблин, изправени сте пред предизвикателства, през които ние вече минахме“, заяви Н.П. Майкъл Форбс. Той допълни, че за първи път е в морската столица, но вече харесва града. „Варна е като влюбването от пръв поглед, затова съм сигурен, че това посещение няма да бъде последно“, добави дипломатът.
„Често казвам, че Ирландия и България са отдалечени географски, но духовно и чрез историческото си минало са близки. Като малки страни нямаме правото да бъдем на второ място, трябва да сме първи, има много неща, които можем да споделим и да научим едни от други“, каза Майкъл Форбс. Той посочи, че се надява броя на ирландските туристи в България са се увеличи в резултат на постоянните полети, стабилното положение на ирландската икономика и средствата, които хората могат да вложат в пътувания. В Ирландия има нарастващо българско население, което дава добра реклама за страната ви, включително и на Варна, каза още Майкъл Форбс.

Фото Live.Varna.bg