Портних след оставката на правителството: Надявам се, че няма да има бойкот на проекти

„Надявам се, че ситуацията в страната няма да доведе до бойкотиране на проектите на големите и на малките градове“, коментира след оставката на правителството миналата седмица кметът на Варна Иван Портних, цитиран от Moreto.net. Той добави, че през изминалата година градската управа е извършила доста сериозна подготовка за ключови за града проекти. Портних изрази надежда политическата ситуация в момента да не доведе до сериозни проблеми.
Преди да се срещне с представители на Мрежата на Европейските младежки столици – от Гянджа, Торино, Брага, Солун, Марибор, Клуж-Напока, той коментира още, че се надява Варна да стане притегателен център за младите хора и те да продължат да се развиват тук.
„Една от целите ни е създаване на Черноморски младежки център. Варна има ключова позиция в региона и като най-източна точка на Европейския съюз, и като държава от Черноморския регион. Разбира се, ползите за града няма да са само през домакинството за Европейска младежка столица през 2017 година. Това е процес с по-дългосрочен хоризонт. Вярвам, че съвместно с младежкия неправителствен сектор ще успеем да направим така, че да можем да реализираме максимално повече проекти“, каза още кметът.