Портних обвини държавна агенция заради поредните задръствания

От Агенция „Пътна инфраструктура” трябва да съобщават по-рано на варненци за предстоящи ремонти, това каза в ефира на Дарик радио кметът на Варна Иван Портних. Повод за неговото недоволство беше поредният ремонт в района на Аспарухов мост, който вгорчи началото на лятото за мнозина, пътуващи по направлението Варна – Бургас. Опашките от автомобили, които със сигурност изнервиха и варненци, които всеки ден пътуват по моста, в някои случаи започваха от катедралата.

Пред Дарик радио кметът на Варна каза също, че булевард „Васил Левски” трябва да бъде окончателно завършен през октомври – този срок е посочен в договора с фирмата изпълнител. За празника на Варна на 15 август ще бъдат пуснати кръговите кръстовища на булевардите „Сливница” и „Владислав”, обяви Иван Портних.

Все още не са приключили всички процедури по отчуждаването на частни имоти по трасето на отсечката, а съдът трябва да разреши още 3 дела по жалби на граждани за оценките на имотите им. Законът позволява на собствениците, на които това е единственият имот, да го обитават до 3 месеца след превеждането на определената сума за него.

Търсят се различни варианти за осигуряването на 100 млн. лв., с които да бъде разрешен проблемът с наводняванията във Варна при силен дъжд. Средствата са необходими за разделяне на битовата и дъждовната канализация в центъра на града, както и за нов колектор на улиците „Битоля” и „Пирин”, добави още Портних.