Поредица сигнали на граждани показаха: Улици пропадат заради невидими течове

Ул. „Дубровник“ във Варна е почти непроходима заради пропадане на асфалта в района на строителен обект. Най-вероятно заради теч, който е отнесъл основата й, настилката е натрошена по широчината на почти цялата улица. Като прибавим оградата на строителния обект от едната страна и паркираните коли от другата, за преминаване остава един съвсем тесен участък, за който автомобилите се редят  на опашка и в двете посоки.


Дупката, която е доста дълбока, е означена по най-примитивния начин – със забит в нея клон. Шофьорите го виждат едва когато са съвсем близо до пропадналия участък, около който няма следи за подготвян ремонт. Читател на „Народно дело Седмицата“ сигнализира за проблема на ул. „Дубровник“, а тя за съжаление далеч не е единствената, на която имам пропадане. Платното на ул. „Никола Вапцаров“, станала прословута със своите чести ремонти, също е силно хлътнал поне на  две места и може да пропадне всеки момент.
В началото на седмицата пък автомобил пропадна в огромна дупка на ул. „Бдин“. Превозното средство е заклещено, след като цялата предна лява гума е влязла в трапа.
„Имало е клон с парцал, който е бил в трапа за предупреждение, но явно някой го е махнал, за да може да мине и така се е стигнало до това“, написа нашият читател. Улицата беше затворена временно, докато се изчаква „паяк“ да вдигне автомобила. „За това ли плащаме данъци, винетки по 97 лв. и такси? За да си трошим автомобилите…“, коментираха свидетели на случката.
През седмицата се видя и друг случай, който ясно показа какво предизвиква появата на „кухи“ настилки, от които липсва долният слой. Този път тъчът беше видим обаче. Наш  читател снима „гейзера“, появил се до подлеза на базар „Левски“. Ако водата беше текла само под земята, вероятно на това място улицата също щеше да пропадне.