Пореден въпрос за спирките: Кой ще оправи спирките, за да не умираме от студ и да не ни вали?

 

Читателка ни сподели оплакването си за лошото състояние на спирките на градския транспорт на Варна. Тя е поредният жител на града, който обръща внимание, че те не се ремонтират и са в изключително лошо състояние. Жената ни е изпратила и снимки, които ясно показват какво изтърпяват чакащите пътници, когато вали. Публикуваме писмото й без редакторска намеса:
„Както знаете, климатичните условия в нашия град са доста променливи, вятърът понякога е доста силен, когато е смесен с дъжд или сняг, е непосилно да се стои на едно място. Всеки ден пътувам с Градски транспорт, като понякога се качвам от различни спирки на града. Всеки път се сблъсквам със счупени стъкла, клатещи се елементи и мокри или липсващи седалки на спирките, както и силен вятър, от който няма къде да се скриеш.


Никъде не се намира информация коя е фирмата поддържаща спирките, за да може да се подава сигнал навреме. Най-често срещания случай са счупените стъкла, за което може би ние хората сме виновни, че не пазим, но са много опасни, особено за децата, а в много случаи с месеци никой не ги почиства, и няма на кой дори да подадеш сигнал.
Ще получим ли ние, гражданите отговор от Община Варна, дали мисли, че е крайно време спирките на града да се заменят със по функционални, предпазващи ни от климатичните условия и по-здрави, и не толкова опасни за живота на гражданина?
Може да се предложи проект към младите архитекти да измислят функционална спирка, мисля, че тя ни е по-нужна отколкото павилиончетата“.