Полицията поиска от общината денонощно осветление в подлези

 

Началникът на Второ РУ на полицията във Варна гл. инспектор Чавдар Нанков е изпратил официално писмо на общината, с което иска да бъдат взети мерки, за гарантиране на живота и здравето на жителите на жк „Чайка“ и най-вече на децата, които учат там.

След проверка на състоянието на бул. „Левски“ в участъка му до „Чайка“ от полицията искат от местната власт да постави вертикална маркировка, която да ограничи пресичането на оживения булевард по платната му отгоре. За целта от Второ РУ настояват осветлението в подлезите да стане денонощно. В момента то е синхронизирано с уличното осветление.

Органите на реда са водили разговори по темата с училищата в жк „Чайка“. От тях е станало ясно, че както възрастни, така и ученици пресичат през деня, притичвайки между колите, а не през подлезите.

Писмото на шефа на Второ РУ е изпратено до председателя на Общински съвет – Варна, Тодор Балабанов на 1 ноември. Заради дългата пауза в работата на съветниците покрай изборите то беше разгледано от комисията по транспорт едва миналата седмица. Съветниците обаче нямаше какво друго за направят, освен да го препратят на съответните дирекции в администрацията на кмета.