Пожар с гъст дим стресна варненци в неделя

Гъсти кълба черен дим стреснаха варненци в неделя. Разтревожени граждани започнаха да изпращат настойчиви сигнали за пожара, без дори и да са сигурни къде точно е източникът на огъня. Пушекът се виждаше в целия град, като малко по малко се изясни, че гори район около околовръстния булевард „Христо Смирненски“.

23 - Pozar 2
На мястото се събраха много пожарни екипи да потушат пламъците възможно най-бързо. Междувременно стана ясно, че черният дим се вижда дори и от плажа, където бяха голяма част от варненци в почивния ден. Преди това синоптиците предупредиха за опасно горещо време, което създава предпоставки за пожари.

23 - Pozar 1
В хода на справянето с огъня свидетели съобщиха, че гори гориста местност над околовръстното шосе. Най-застрашена се оказа сградата на автосервиз, която е на самия булевард. Това ясно личи и от кадрите, изпратени ни от наши читатели. Те направиха предположение, че черният дим не идва само от горящата растителност, а вероятно и от гуми, каквито има много около сервизите. Пожарът в крайна сметка беше овладян сравнително бързо пред погледите на жителите на съседните блокове, които въпреки саждите и дима масово излязоха на балконите да наблюдават напрегнатата ситуация.