Пиян мъж легна и препречи тротоара, институциите – безсилни

Читателка на „Народно дело“ се обади в четвъртък вечер в редакцията ни, за да сигнализира за грозна сцена, която се разиграва пред входа на блок на ул. „Ген. Колев“ във Варна. Пиян мъж легнал на плочките между вратата на жилищната сграда и магазин и въпреки всички увещания на минувачите, отказа да стане. По думи на свидетели, с него имало куче, което играело ролята на пазач на мъртво пияния човек.
„Това стана в момент, в който деца се връщат от училище. Те се плашат от такива гледки, както и от кучето“, обясни очевидка. На телефона за спешни случаи 112 били подадени няколко сигнала. От централата обяснили, че знаят за ситуацията, както и че общо взето няма какво да направят. На мястото все пак пристигна линейка.
Лекарят и шофьорът й успяха след дълги преговори и физически усилия да вдигнат пияницата от тротоара. С това обаче се изчерпаха и техните възможности за реакция по случая, защото, като се изключи тежкото алкохолно опиянение, възрастният мъж нямаше други спешни здравословни проблеми.
Свидетели на ситуацията се питаха защо на мястото не е дошла полиция, както и има ли начин пияницата, който редовно броди в тази част на Варна, да бъде прибран принудително  в приют. За съжаление, те не можаха да получат отговор на въпросите си. Остана единствено надеждата, че след като беше изправен на крака от екипа на линейката, пияният ще се прибере у дома си.

Фото Веселин Златков