Питбула преби македонец в боен спектакъл в „Конгресна”

 

 Владо Вълев прати съперника си в нокдаун и го смля от удари

Владимир Вълев – Питбула взе поредната си престижна победа по кикбокс, този път в един от най-зрелищните бойни спектакли за 2016 г. – ULTIMATE PRO FIGHT 5.

В девет поредни срещи над 3000 души в зала „Конгресна” в двореца станаха преки свидетели на най-доброто от кикбокса в България.

Боят на Питбула с македонеца Деян Ристевски в три рунда по три минути бе един от двата професионални, а другите седем бяха от професионалната лига.

Владо за пореден път демонстрира своята класа. Проведе боя тактически правилно, прати съперника си в нокдаун и му нанесе много удари в тялото и краката. Ристевски бе добре подготвен и издържа на ударите”, заяви за „Народно дело Седмицата” треньорът на Питбула Красимир Кирилов.

По време на битките официален гост бе Едуард Иримия, движещия мотор на SUPERCOMBAT (най-развиващата се промоутърска верига по кикбокс в света), който наблюдава с огромен интерес всяка една от срещите.

Иримия остана впечатлен от Вълев и ако го покани за мач в SUPERCOMBAT, това ще е огромно признание за варненския боец.

Иначе първите седем двубоя се изиграха в пет рундови мача по две минути с по една минута почивка, като част от последната надпревара на Ultimate team fight между професионалните отбори на IKKEN и DELTA GUARD.

Осмият и деветият бяха в три рунда по три минути с по една минута почивка. В отборните мачове IKKEN спечели с 5:2 победи и заслужи наградата за първо място – 15 000 лева. Вторият DELTA GUARD получи 7000 лева.
Организаторът Петър Добрев беше създал страхотна атмосфера и се погрижил за доброто настроение на всички с поканата на хип-хоп и рап певеца 100 кила, който изпълни песента 100 гайди за повдигане на бойния дух на състезатели и публика. Публиката беше в напрежение през цялото време, защото бойците бяха изключително добре подбрани и всеки имаше своя шанс за победа.

По време на събитието екип от професионалисти заснемаше всяко едно движение на бойците, като в допълнение бе пуснат и дрон, който засне уникални кадри от различен ъгъл. Добрата организация помогна на зрителите да се насладят на всеки един момент от вечерта, а самите бойци показаха истинска класа в кикбокса в стил К1.

Резултатите

1. Христиан Андонов срещу Илиян Димитров до 60 кг – победа за Андонов със съдийско решение. Оспорвана битка между двамата.

2. Костадин Костадинов и Димитър Пенчев до 65 кг – победа за Пенчев с безапелационно съдийско решение.

3. Севдалин Славов и Жулиян Желев до 70 кг – победа за Желев със съдийско решение.

4. Сергей Александров и Радослав Петров до 75 кг – победа за Александров със съдийско решение благодарение на по-добрата си издръжливост и превес в последните рундове.

5. Александър Петров и Коста Бочкаровски до 80 кг – победа за Петров с отказване на противника след няколко нокдауна.

6. Христомир Ранчев и Кристиян Георгиев до 85 кг – победа за Георгиев със съдийско решение.

7. Костадин Костов и Михаил Динев + 85 кг – победа за Костов с отказване на противника след обрат в двубоя след първия рунд.

8. Мако Кеджеджан и Рангел Иванов до 71 кг – победа за Иванов с 2:1 съдийски гласа.

9. Владимир Вълев и Деян Ристевски до 72 кг – победа за Вълев с абсолютно надмощие и единодушно съдийско решение.