Питбула покори световния връх в кикбокса

След големия триумф Владо Вълев обяви, че повече няма да се бие

Големият боец Владимир Вълев – Питбула, стана първият българин световен шампион по кикбокс за професионалисти в К-1 на най-голямата организация по кикбокс в света WAKO. В Москва варненецът отказа в четвъртия рунд руснака Максим Колпак и взе титлата на планетата в категория до 71,800 кг.
В събота следобед Питбула се прибра във Варна и на летището бе посрещнат от семейството си, от съпругата и сина си, както и от над 60 близки, приятели и симпатизанти. Под бурните овации Владо се появи със златния медал, златния пояс и огромна купа, а посрещачите го зарадваха с родния трибагреник и торта.
Последваха неизбежните в такива моменти прегръдки, целувки и поздравления за големия триумф, а очите на всички се напълниха със сълзи.
След това, специално за „Народно дело Седмицата“, Влади обяви, че слага край на своята активна кариера.
„Липсваше ми само тази титла. След като я спечелих, постигнах всичко в кикбокса и мисията ми на ринга е изпълнена. Повече не смятам да се бия, освен ако не получа някое супер изкушаващо предложение. Занапред ще уча на кикбокс и муайтай млади таланти в клуба на Краси Димов“, каза Вълев.
„Първият рунд срещу руснака бе труден, защото трябваше да се нагодя към неговата игра и да вляза в ритъм. Разменихме си удари, но бях спокоен, тъй като тактиката ни бе правилна. Вторият рунд бе равностоен, докато в третия вече наложих своя стил и го превъзхождах. В четвъртия до довърших с безпощаден удар в черния дроб“, допълни Владо.
Запитан имал ли е съмнения, че може и да не спечели, той бе лаконичен: „Така, както се развиваше боят, бях убеден, че всичко се развива в моя полза и ще го бия, дори и преди петия рунд. Във всеки един момент знаех какво да правя, и това ми даваше спокойствие и самочувствие. Радвам се, че съм шампион. Нормално бе публиката да подкрепя съперника, но после отдаде дължимото и на мен, като ме аплодира. Това бе един много приятен момент.“
Питбула бе изненадан, че го посрещнали толкова много хора на летището. „Искам да им кажа, че ги обичам. Знаех, че вярват в моята сила и възможности. Исках да ги зарадвам и успях да го направя. Повечето от тези, които са тук, са били до мен в най-трудните ми мигове, и аз съм им благодарен за подкрепата“, допълни Владо.
В заключение той удържа на думата си и подари златния пояс на своя син. „Не се съмнявах, че ще е негов. Вече може да му се зарадва. Както и на купата. Дали ще стане състезател? Това не е фикс идея за мен. Искам да расте здрав и бодър, и да стане добър човек“, завърши Питбула.