Пейчев управлява града до местния вот

 

 

Заместник-кметът Пейчо Пейчев е временно изпълняващият длъжността кмет на община Варна. Това става ясно от заповед на Иван Портних от 19 септември, публикувана на 2 октомври, съобщи Moreto.net. В случай на невъзможност зам.-кметът да изпълнява функциите на кмет, същите права и задължения, съгласно действащото законодателство има зам.-кметът Христо Иванов.

От 24 септември Иван Портних, който за трети път се кандидатира за кмет на Варна, е в неплатен служебен отпуск.

Преди две години избухна голям скандал с Пейчев.Оказа се, че той живее в общински апартамент като крайно нуждаещ се на бул. „Цар Освободител”. По думите на репортера Борис Касиков Пейчев е един от хората, които ползват общински апартамент от общо 52 общински жилища във Варна. Самият Пейчев потвърди, че от есента на 2015 година живее във ведомственото жилище. Не съм самонастанил се, подчерта зам.-кметът.

Зам.-кметът каза, че става въпрос за жилище от 110 кв. метра, а месечният наем е „80 и няколко лева до 90 лева”. Справката на Борис Касиков сочи наем от 86,84 лева месечно. Зам.-кметът обяви, че получавал 1200 лева месечно заплата и нямал други доходи. Не съм аз, който определя цените на наемите, защити се Пейчев пред Нова телевизия.

Пейчо Пейчев е назначен за заместник-кмет на община Варна на 12.08.2013 година. Той е на 60 години. Завършил е висшето военно училище в Шумен и Университета за национално и световно стопанство със специалност международно право и външна търговия. Пейчев е бил част от Разузнавателно управление на Министерство на народната отбрана (РУМНО), а по думите в блога на Борис Касиков варненският зам.-кмет е част и от тесния приятелски кръг на Красимир Маринов (също кадър на РУМНО), познат и като тъст на варненския кмет Иван Портних, женен за дъщеря му Вилислава.

Във Варна Пейчев контролира едни от най-важните дирекции в кметството – „Информационно и административно обслужване”, „Финанси и бюджет”, „Местни данъци”, „Общинска собственост, икономика и стопански дейности”.