Павлин Коцев влезе в историята

Потомственият винар Павлин Коцев влезе в историята на конкурсите, като стана първият носител на наградата за най-оригинален етикет.
„Щастлив съм, че е учредена подобна награда и аз съм първият й носител. На фона на недобрата реколта тази година това е утеха. Много пъти съм казвал, че трябва да имаш любов към виното, за да го направиш хубаво. Необходимо е да спазваш всички правила – от брането на гроздето до направата на етикета. Стремиш ли се всичко да е както трябва – от началото до края, ще правиш хубаво вино всяка година”, каза Коцев.
Класираният на първо място при розетата Георги Стоянов остана приятно изненадан, че е спечелил. „Eдиният от сортовете, които използвах, бе каберне. Доволен съм, че се получи хубаво вино, защото да направиш розе е сложно и изисква огромен труд и старание. Прекрасно розе се прави с любов и качествено червено грозде, трябва също да се следи захарността и начинът на пречистване. Необходими са и подходящи помещения и чисти съдове”, разкри тайната на успеха си Стоянов.
Недко Петров
Фото Румен Сарандев