Павел Раличков е новият лидер на БСП-Варна

Павел Раличков постигна безапелационна победа при избора на председател на Градския съвет на БСП във Варна, който се проведен в края на май. Той се пребори за правото и отговорността да води БСП-Варна през следващите години с  138 срещу 8 за опонента му Христо Боев.  Раличков заяви, че поема поста с много вълнение и с ясно осъзната отговорност. „Делегатите на Градската конференция ми гласуваха огромно доверие, а аз им обещах да направя всичко по силите си да не ги разочаровам. Ще се опитам да стигна до всеки един социалист, до всеки един човек с критично мислене. Ще разчитам на всеки един от вас!“, заяви новият градски лидер на социалистите.

Победата на Раличков в избора на нов председател беше посрещната с ентусиазъм от дългогодишния му предшественик Борислав Гуцанов. По този повод той коментира: „Пожелавам на Павел да запази силата на своя дух и да бъде с все така голямо сърце. Все пак, предстои му да води втората по големина, но не и по значение, партийна организация на БСП. На добър час и – вятър в платната!“

Павел Раличков е син на доц. Лидия Петкова, бивш градски председател на БСП в морската столица. Той е известен със своята усърдна работа сред младите социалисти във Варна, както и с активната си гражданска позиция и уменията си да води диалог с останалите политически сили.