Охранител гони хора от плажа Кабакум, бил частен

Варненка изпрати до редакцията ни разказ за пререкание с охранител, станало на плажа Кабакум. Конфликтът се разиграл след 18 часа, когато изтича работното време на зоната с чадъри и шезлонги, за които се плаща. Около два часа по-късно, Мая Шишкова Караславов седяла в т.нар. платена зона, когато дошъл гард от частна охранителна служба, който ѝ заявил, че не може да стои там. Тя посочва, че не е била на шезлонгите, а на самия пясък.

„Обяснението беше, че това е частен охраняем плаж. За кратко ми стана смешно, дори се разсмях, но след няколко настоятелни покани да напуснем плажа, гневът ми взе превес. Обикновено избягвам конфликти, но в случая бях принудена да реагирам. Мобилизирах търпението си и обясних, че плажът е охраняем от спасители до 18.00 часа, не е частен, а просто платена зона. Любезно попитах, след като съм се разположила на пясъка (не на шезлонг), кротко се радваме на прохладната тишина на вече празен плаж, дали с нещо нарушаваме обществения ред, или пък увреждаме чуждо имущество?! Кратък отговор: Не, ама така ми е наредено“.

Жената, която е публикувала разказа си и във Фейсбук, поискала от охранителя да извикат полиция, за да решат спора си съгласно закона. Той обаче се възпротивил, но пак настоял да си тръгне от зоната с шезлонги и чадъри. В край на сметка читателката ни си тръгнала, защото не искала да вдига скандал.

В коментар към публикацията в социалната мрежа друга жена споделя за идентична ситуация, но на плаж в Китен. Там също охранител изгонил хора от плажа, като им обяснил, че ги разбира, обаче шефовете му настояли пясъка да се опразни.