Охранители спасиха дете, отнесено от вятъра в морето

Невероятна история за истинско мъжество и самоотверженост на охранител, спасил малко бебе, стана обществено достояние през изминалата седмица. Историята беше публикувана в най-четения варненски сайт „Петел“.
„Бях свидетел на нещо уникално! На 8 август сутринта около 06:30 ч., както винаги си правих сутрешната тренировка на една от буните на „Ривиера“. Възрастна дама, вероятно баба на около 5-месечно бебе, го разхождаше с количка на буната. Поради много силен вятър количката буквално излетя и дамата не успя да реагира. Количката, заедно с бебето в нея, падна във водата. За щастие, точно в този момент 2-ма охранители на комплекса оглеждаха района. Един от тях се засили и скочи с дрехите в морето. Единствено бързата му реакция спаси детенцето – то бе извадено живо и здраво.

6 - Ohraniteli
Това е уникална постъпка на достоен за уважение човек. За мен този млад мъж, на видима възраст около 20-25 години, е герой!“, разказа пред популярното интернет издание свидетел на страховития инцидент.
Историята бързо придоби популярност, но наред с интереса към нея се появиха и коментари, оспорващи нейната автентичност. В крайна сметка, двамата мъже, участвали в спасяването на детето, потвърдиха сами историята. Техните имена са Рамеш Кумар и Константин Георгиев. Г-н Кумар разказа своята версия за случая.
„На 8 август малко след 6,30 часа сутринта аз и колегата ми Константин извършвахме традиционен оглед на буната пред хотел „Империал” във ВК „Ривиера”. В близост една баба разхождаше с количка бебе. В един момент Косьо ме бутна и ми каза, че силният вятър отнася количката с детето във водата. Обърнах се и видях как количката вече е в морето. Скочих веднага с дрехите.
Бързо, сигурно за 4-5 секунди, стигнах до детето, което току-що се беше обърнало по коремче във водата. Взех го в ръце, беше посиняло. С Косьо веднага го отведохме в хотела, където го подсушихме с хавлии. Имало е късмет, че не беше нагълтало вода.
Разбрахме, че малката се казва Виктория и е от Пловдив. На близо 6 месеца е, а с количката я разхождала нейната баба. Заслугите това детенце сега да е живо и здраво не са само мои, а и на двама ни. Няма значение че аз го извадих от водата. Просто действахме в екип и се радваме, че всичко е наред”, разказа охранителят.