Отчетоха бум на летните вируси

 

В сезона на летните вируси стотици са покосени по морето от стомашно-чревни разстройства. На Офицерския плаж във Варна почти всяка година има проблеми с чистотата на водата и често е затворен. През това лято обаче показателите му са задоволителни.
Проблеми от това естество досега не са регистрирани никъде по родното Черноморие.
Въпреки това, броят на хората, покосени от летни вируси, расте, защото източникът им не е морската вода, пише btvnovinite.bg.
Висока температура, повръщане и диария. Това са трите основни симптома на летните чревни инфекции. Съветът на лекарите е при появяването им веднага да се потърси медицинска помощ, тъй като бързо може да се стигне до обезводняване.
Основните причини за летните вируси по морето са лоша храна и занижена хигиена, докато сме на плаж. Най-уязвими от вируси са малките деца.
Плажът може да бъде източник на чревни инфекции и просто заради струпването на много хора, тъй като летните вируси се разпространяват по въздушно-капков път. Само от началото на този месец до сега регистрираните случаи на чревни заболявания по морето са над 200.