Особено нагло: Всеки ден е така около Адвокатската градинка

 

Варненка засне поредния пример за нагло паркиране в един от най-натоварените с коли райони на центъра в морския град. Става въпрос за т.нар. Адвокатска градинка. Официалното име на мястото е площад „Ален Боске“, но на практика никой във Варна не го нарича така.
„Реших да Ви пиша, за да изразя възмущението си по въпроса с паркирането зад моето работно място. Редовно има паркирани коли по тротоара, където би трябвало да бъде място само за пешеходци. Изпращам снимка, която е направена тази сутрин срещу детската градина на ул. „Шейново“, или по-точно до Адвокатската градинка“, написа наша читателка.
Това далеч не е първият сигнал за поведението на шофьорите в този район. Най-често след публикации в медиите органите на реда повишават контрола на мястото, но това не продължава дълго.
Мнозина са на мнение, че тази част от центъра на Варна трябва да е изцяло пешеходна. За съжаление, последната реорганизация на движението там, направена преди 7-8 години, разшири достъпа на коли и направи ситуацията с паркирането още по-непоносима.