Особености на бързите кредити

Краткосрочните или още известни като спешни заеми са един от най-разпространените и използвани финансови инструменти в 21 век. Те са средството,с което много бързо успяваме да се справим с възникнало финансово затруднение. Ползвателите на услугата бърз кредит разчитат на месечните си постъпления за да могат да се справят с погасителния план, който сами са създали. Безспорно спешните заеми имат своите предимства и недостатъци и е желателно преди да пристъпите към вземане на такъв вид кредит да сте наясно с какво се захващате.

Предимствата. Основната положителна характеристика на този продукт е бързината. Това е фактор, който в повечето случаи ни притиска и за да излезем от дупката, в която сме попаднали експресната намеса на свежи пари е най-правилното решение за финансовата ни тревога. С цел да подобри максимално услугата като съкрати процеса за кандидатстване, одобрение и постъпване на парите по сметката ни, фирмите за бързи кредити дават възможност да ползвате онлайн сайтове им, които са минути ще изпълнят вашите желания. Друга положителна и привличаща вниманието на клиентите черта е факта, че сами определяте размера на кредита, неговия период, като и размера на паричната вноска, която можете месечно да внасяте. Обикновено клиентите на бързите кредити се съобразяват с датата, на която получават своята заплата или друг сигурен доход, като по този начин избягват шанса да попаднат в забава. Когато кандидатствате през Интернет платформата на кредитната небанкова институция на момента на екрана на компютъра ви виждате крайната дължима сума. Така ако тя не ви устройва можете да намалите срока на кредита и да увеличите месечната вноска, като по този начин можете да намерите най-изгодния вариант за да разрешите проблемите си с парите. Към предимствата на тази услуга ще добавим и шанса да направите рефинансиране. Това на пръв поглед звучи доста сложно и много хора се плашат от терминологията, но в един момент може да се бъде особено съществен модел да избегнете наказателни лихви и оскъпяване на необслужвания кредит.

Недостатъците. Монетата винаги има и друга страна и като бъдещи получатели и кандидати за бърз кредит е добре да знаете и негативите от ползването на тази услуга. Действително лихвите по краткосрочните заеми са по-високи в сравнение с банковите продукти, които има на пазара. В повечето случаи е оправдано да платите повече, но пък парите да постъпят по най-бързия начин в дебитната ви карта. Всяка забава и неспазване на крайния срок за погасяването на дължимата вноска може драстично да повиши цената на кредита и така да се окаже, че имате да плаща повече отколкото сте предполагали. Все още има компании, които продължават с порочните практики и скритите условия, затова бъдете внимателни, когато кандидатствате за бърз кредит.