Осмина варненци са в състава

Осмина варненски състезатели е включил в състава на националния отбор на България за евробитките по футзал Димитър Пантев.  Шестима от тях играят за шампиона „Гранд Про“, един е от „Черно море Мания“, а Димитър Петев рита в Малта.
Останалите седем са от столичните клубове. Пантев ще разчита и на бившия с играч Марко Костич, който има българско паспорт. В момента той играе в чешкия шампионат.
Националите от една седмица са на лагер в  “Спортпалас”, където от днес ще са настанени и техните съперници. Нашите тренираха двуразово в двореца, като днес от 19 часа е последната им тренировка. Входът за всички срещи от квалификационния кръг е свободен.
Победителят от групата се класира за втория квалификационен кръг, където ще е във втора група заедно с Босна и Херцеговина, Унгария и Азербайджан. Победителите в седемте групи на втория квалификационен кръг се класират директно за европейското първенство през 2018 година в Словения.
Седемте отбора завършили на второ място и най-добрият трети ще играят плейофи, а Словения участва в първенството като домакин.
Съставът на България
Даниел Димов, Георги Герасимов, Веселин Геренски, Мартин Великов, Костадин Иванов и Исмет Хаджиев (“Гранд Про“), Пламен Стойков („Черно море – Мания“), Йосиф Шутев, Даниел Несторов, Мартин Марков и Кристиан Братованов (“Левски София – Запад“), Стамен Арсов и Росен Денчев (УНСС), Марко Костич (“Чешка Липа“, Чехия), Димитър Петев („Суики Юнайтед“, Малта)
Програмата
24 януари, 17,30 ч.: Англия – Малта, 20 ч.: България– Албания, 25 януари, 17,30 ч.: Албания – Англия, 20 ч.:България– Малта, 27 януари, 17,30 ч.: Малта – Албания, 20 ч.: Англия – България.