Определиха мястото за новия Спешен център на Девня

 

По предложение на кмета Свилен Шитов местният парламент в Девня гласува с пълно мнозинство общината да отдаде безвъзмездно на Министерството на здравеопазването терен, на който държавата да построи Център за спешна медицинска помощ. Площта на имота, който се намира между поликлиниката и полицията в индустриалния град, е 1000 кв. метра.
На извънредното си заседание миналата седмица съветниците вкараха терена в програмата за управление и разпореждане с общински имоти, след като Министерството на културата одобри неговото застрояване. Тази процедура бе задължителна, тъй като парцелът се намира на територията на археологическия резерват „Марцианополис“, чиито земни пластове като цяло не са проучени, съобщават от пресслужбата на община Девня.
Предложението за изграждане на Център за спешна медицинска помощ в Девня е подкрепено и от съседни общини. Предстои Министерството на здравеопазването да изготви и внесе в общината подробен устройствен план за застрояването на имота.
Междувременно стана ясно, че кметът на Девня Свилен Шитов е преминал успешно първия тур на конкурса „Кмет на годината“ и продължава битката за Голямата награда в тази категория. Това съобщиха от Портала на българските общини – kmeta.bg, след като отчетоха резултатите от първия етап на конкурса, който продължи до 12 октомври включително.
Конкуренти на Свилен Шитов за най-престижния приз – „Кмет на годината“ – в раздел „Малки общини“ са градоуправниците на Челопеч, Костинброд, Горна Малина и Тутракан.
След като научи, че е преминал успешно първия тур на конкурса, кметът Свилен Шитов благодари на девненци и на онлайн потребителите, които са го подкрепили. „Благодаря на всички за гласуваното доверие. Енергията на Вашата подкрепа ми дава мощен стимул да продължа с пълен размах градивните процеси в Девня“, заяви Свилен Шитов.
Онлайн надпреварата за „Кмет на годината“ вече премина във втория си етап, който ще продължи до 25 октомври. Всички читатели на сайта kmeta.bg, които подкрепят политиките на Свилен Шитов, трябва да продължат да гласуват за него в категорията „Кмет на годината“. Важно е да се отбележи, че за приза „Кмет на гражданите“ също може да се гласува до края на конкурса.