Оправдана ли е покупката на стар и неподдържан апартамент

Когато човек си търси имот, попада в омагьосан кръг и му се струва, че никога няма да излезе от там

В днешно време да се сдобиеш с апартамент си е цяло приключение. Да започнем от обмислянето на бюджета, вероятността от принудително теглене на кредити, разпределянето на средствата за ремонт и цялата одисея покрай изпълнението, включваща етапите от къртене до извозване на отпадъци със строителни контейнери. И това е само част от предизвикателството, пред което сте изправени.

Само тези, които са минавали през него, знаят на какво са били подложени. И макар да са готови отново да го изпитат, трудностите са си трудности и е редно да бъдете предупредени за тях. Когато човек е подготвен, нещата могат да се случват по-спокойно и гладко.

Най-притеснени са тези, които се спират на имот, останал неподдържан с години. Те влизат в помещенията и осъзнават, че трябва да съборят всичко, да променят архитектурния план, да прекроят жилището и да започнат от нулата. Това определено е стресиращо начинание. Тази покупка все пак е оправдана, стига намеренията ви да са с нагласата да създадете нещо свое, но без да се изисква да инвестирате в строеж.

Предимствата на подобна сделка са следните:

1. По-изгодна цена

Със сигурност собствениците на такъв апартамент биха желали да ви направят отстъпка, защото са наясно с недостатъците му. Те нямат възможност да влагат средства, за да го приведат в по-добро състояние, а вие сте насреща да го направите. Следователно и цената ще е по-ниска, за което винаги бихте могли да се договорите. А може би те дори бързат и предпочитат продажбата да се случи в най-кратки срокове, което е още един плюс за вас.

2. Изцяло по ваш вкус

Шансът, който ви се предоставя е наистина неповторим. Жилището ще се ремонтира из основи, ще придобие визията, за която вие винаги сте мечтали, ще го сътворите с много любов и ще сте изключително доволни от резултата.

За целта ще са ви нужни доста помощници, разбира се. Не забравяйте да си осигурите контакти на всички фирми, които ще са ви нужни по веригата. Интериорен дизайнер, ако ще разчитате на такъв, работници за къртене, строителни контейнери под наем за отпадъците, ВиК специалисти, ключари, фаянсаджии, бояджии и т.н. майстори, които ще превърнат дома ви в любимо място.

3. Старо строителство

По всяка вероятност апартаментът е старо строителство, което си има своите положителни черти. Площта е по-голяма, стаите са просторни, терасите са реални, а не просто за украса, имате баня и тоалетна, килер и/или перално помещение. А и доста от имотите, строени преди години, са далеч по-качествено изпълнени, отколкото днешните.