Оперираха Пламен Алексиев

 

Варненският гард на Берое Пламен Алексиев претърпя успешна операция на петата. Контузията създаваше проблеми на юношата на Черно море през целия сезон като заради травмата той пропусна и част от срещите на отбора в началото на годината. Още тогава стана ясно, че най-добрият начин за възстановяване е хирургическата интервенция. Заради многото мачове на тима обаче тя бе отложена за след края на сезона.
Пламен Алексиев ще започне възстановителни процедури след около седмица. Гардът обаче би трябвало да е напълно готов за старта на подготовката на тима за новия сезон.


Общинската дирекция „Спорт“ търси доброволци

Дирекция „Спорт“ търси млади и мотивирани хора, които да подкрепят организацията на редица спортни събития, заложени в спортния календар на Община Варна. Според естеството на дадено събитие доброволците ще бъдат ангажирани със следните дейности: придружаване и превод на участници, настаняване на гости и официални лица, пропускателен режим, подготовка на основна и тренировъчна зала, помощ в организационния процес – протокол, информационни точки, логистика, транспорт, церемонии, фотозаснемане и други.


Доброволците ще имат възможност да придобият практически опит за организиране на големи спортни събития, да подобрят своите комуникационни и организационни умения, както и компетенциите си за работа в екип. След приключване на даден ангажимент всеки доброволец получава и сертификат за положен доброволчески труд.
Всички желаещи могат да изпратят попълнен формуляр (със следните данни: три имена, телефон и електронна поща за контакт, възраст, местоживеене, ниво на владеене на чужди езици, предишен опит – ако има такъв) на e-mail: sportvarna@abv.bg Допълнителна информация на тел. 052/820 812.

Шахмат
Двама варненци в топ 6 на държавното по блиц

Перничанинът Любомир Данов от клуб „Асеневци“ (Велико Търново) спечели титлата от републиканското първенство по блиц, което се проведе в Приморско.
23-годишният Данов завоюва златния медал, след като събра 7 точки от възможни 9, като остави на половина точка зад себе си представителите на „Абритус“ Разград гросмайстор Момчил Николов и международен майстор Ивайло Енчев, окичили се със сребърния и бронзовия медал, и доайена на варненския шахмат Коста Ангелов от клуб „Георги Даскалов“, останал четвърти по допълнителни показатели.
В челната шестица място намериха още държавният шампион в класическия шахмат гросмайстор Мариан Петров от „Етър“ Велико Търново и 16-годишният Лъчезар Йорданов от клуб „Варна“, които завършиха с по шест точки.
При жените, които играха 7 кръга на принципа „всеки срещу всеки“, златото спечели Звезделина Бонева от „Капабланка 97“ Дупница. Бонева събра 6,5 точки, като завърши реми единствено с останалата на четвърта позиция в крайното класиране Цвета Галунова от „Хармония“ Шабла.
Сребърния медал при дамите спечели Доника Шивачева от „Тунджа 2009“ Ямбол с 5,5 точки, а бронзът остана за Виктория Радева от „Локомотив 2000“ Пловдив, събрала също 5,5 точки.