Окончателно решение: Спешният медицински кабинет в „Аспарухово“ остава

Общината ще финансира дейността на спешен медицински кабинет в ДКЦ „Иван Рилски“ в „Аспарухово“, решиха съветниците на сесията в началото на миналата седмица. Темата беше поставена на дневен ред през май от Борислав Гуцанов, председател на групата на БСП в съвета. На заседание на комисия „Собственост и стопанство“ той предложи общината да финансира тази дейност, защото не може в квартала да няма такъв кабинет. На 11 май 2016 г. на заседанието на Общинския съвет той постави и въпрос на кмета Иван Портних по темата.
„Смятам, че ако трябва, общината може да субсидира дейността на спешния кабинет. Може да се наложи един път или два пъти в годината, но да става въпрос за човешки живот, затова за втори път обръщам внимание, че спешен медицински кабинет в района трябва да има, за да не се окаже, че ще търсим причини и виновни, ако се случи трагедия“, каза тогава той.
„Искам да благодаря на мнозинството, че този път ни послуша и подкрепи нашето предложение, значи, когато има желание, а не партийни страсти, нещата се случват“, каза след лидерът на БСП – Варна, Гуцанов.