Одесос гони прескачане на групата в Шампионската лига

Първенецът на България по плажен футбол Одесос (Варна) се готви на пълни обороти за Шампионската лига в този атрактивен спорт. Европейският клубен турнир, в който участват най-силните отбори на Стария континент, ще се проведе от 23 до 29 май в Катания. Варненци, водени от Добрин Стефанов, са в група D с италианския Терачина, израелския Фалфала и швейцарския Уинти Пантерс.
Първите два тима от всяка група се класират за следващата фаза на надпреварата, където са директните елиминации. Мачовете в групата ще се играят на 23, 24 и 25 май. Първият съперник на Одесос е Терачина. Осминафиналите са предвидени за 26 май, а четвъртфиналите – 27-и. Полуфиналите и финалът са съответно на 28 и 29 май.
Както е известно, в дебюта си на европейската сцена през миналото лято Одесос остана на крачка от прескачане на групата си, като записа историческата първа победа за роден тим в надпреварата.
„Целта ни е излизане от групата. Отиваме със самочувствие, тъй като миналата година записахме първата победа, надигравайки испански тим. Сега няма да ни е никак лесно. Все пак италианското и швейцарското първенство са едни от най-добрите в света, в топ 5 са. Каквото вземем от тях, ще е успех. Израелците не ги познавам, но така или иначе ние си гоним нашите цели – излизане от групата. Сигурни сме, че можем да го постигнем“, заяви за „Народно дело Седмицата“ треньорът Добрин Стефанов.
Одесосци ще се готвят на пясъка на Южния плаж във Варна до 20 май (петък), а на 22-ри, неделя, отпътуват за Италия. Първата тренировка на тима на италианска земя ще е следобед същия ден.

Групата на Одесос за Шампионската лига: Костадин Иванов – Марата, Галин Милков, Никола Николов, Милен Стефанов (капитан), Петър Караджов, Илиян Димов, Драгомир Младенов, Иляз Иляз, Кристиян Душков, Данаил Борисов, Славомир Събков, Павел Адамов, Тошко Апостолов.

Откриват новия стадион за плажен футбол във Варна на 4 юни

29_2

Новият стадион за плажен футбол на Варна ще бъде открит на 4 юни. Това разкри за „Народно дело Седмицата“ шефът на Зоналния съвет на БФС Георги Мирчев. Неговата организация прави съоръжението заедно с община Варна.
То ще представлява игрище за бийч сокър, отговарящо на европейските и световни стандарти, както и трибуни за около 100 души. В момента те се сглобяват.
Както е известно, стадионът ще се намира на Южния плаж, в близост до вълнолома. Именно там от години любителите на този атрактивен спорт го практикуват ежедневно.
В момента има леки спорове относно трибуните и броя на местата за сядане. Според Георги Мирчев те ще са около сто.
Предвижда се на 4 юни арената да бъде открита с турнир по плажен футбол. Такива ще се провеждат през цялото лято, а Варна ще приеме и кръг от държавното първенство. Именно тимове от морската столица са почти всяка година шампиони на страната. В момента действащият първенец е Одесос, на който му предстои участие в Шампионската лига.
„Целта ни е цяло лято да се провеждат турнири, а освен това да се използва от всички, практикуващи футбол във всякакви форми. Все пак за хората от големия терен ще има лятна почивка и те ще имат възможност да играят на нашето съоръжение и да поддържат по този начин нивото си. До края на седмицата ще изготвим програмата за цялото лято. Искаме да запълним времето от началото на юни до края на септември“, каза Георги Мирчев.
Сезонът най-вероятно ще завърши с двубои от традиционните футболни турнири между екипажите на корабите от регатата „Тол Шипс“. Тя ще е във Варна в края на септември-началото на октомври.