Огромен скандал разтърси варненския хандбал: Малкия: Повече от 30 години не съм виждал съдии да режат така Локо

Рефери от Плевен колят на поразия Локо, искали да изкарат Спартак от топ 4

30-01

Огромен скандал разтърси варненския хандбал. Поводът е перманентното порязване на Локомотив от международните съдии Марковска и Вутов от Плевен. Чашата преля на домакинския мач с Добруджа в зала Владислав, спечелен от носителите на купата с 30:29. Бесни от тенденциозното ръководството на реферите, на няколко пъти състезатели на домакините и треньора Никола Карастоянов влизаха на игралното поле, за да им искат обяснение.

В крайна сметка Карастоянов бе наказан да не води своите в 3 мача, а опитният пивот Станимир Казаков-Малкия да не играе в толкова срещи. Двамата са глобени и с по 150 лева.

Защо Марковски и Вутов режат Локо? Има ли заговор срещу варненския хандбал? Бутат ли бургаския Фрегата към трета титла? Отговор на тези въпроси търсим от 41-годишния Станимир Казаков.

Г-н Казаков, защо нервите Ви не издържаха и скочихте на Марковска и Вутов?

Това тяхното повече не се търпи. От години ни режат, този сезон също ни почнаха. Пердето ми падна. Отидох при нея, за да й кажа какво мисля. Попитах я защо го правят по такъв нагъл начин и я засипах с обиди, за което не съжалявам.

 

Ударихте ли я?

Не. Не съм я пипал изобщо. Тя ме попита: Ще удариш ли жена? Аз й отвърнах: Ти не си жена, ти си кучка.

 

Треньорът Карастоянов също й налетя?

На мен Кольо ми каза: Тази я удрям и спирам с хандбала. Добре че се сдържа.

 

Вие посягал ли сте на съдия?

Повече от 30 години съм в хандбала, само веднъж съм го правил. Преди 15 години шибнах един от Русе, който не беше за търпене. Наказаха ме за 5 месеца. Оттогава такова клане, като това на Марковска и Вутов с нашия клуб, не съм виждал.

 

Имате ли обяснение за секирите?

Сигурно си връщат за неуредени взаимоотношения с бившия ни спонсор Сашо Евтимов. Друго не може да е. Видно е, че Марковска и Вутов имат отношение към Локо. Възможно е и заради други интереси.

 

Какви например?

Ами хандбалните мачове ги включват в тотото и сами си отговорете какво е възможно да последва. Отделно бившият треньор на Спартак Йордан Димитров, който сега води сателита на шампиона Фрегата – Локомотив (Горна Оряховица), е гадже с дъщерята на Марковска.

 

Намеквате за нагласени мачове в хандбала и че Марковска и Вутов бутат бургаския Фрегата към трета титла поред?

За първото нямам доказателства, а второто не е лишено от логика. Марковска и Вутов обаче не са настроени негативно само към Локо, а и към варненски хандбалисти.

 

Защо мислите така?

Варненецът Чавдар Чернев играе сега във Фрегата. При победата им над Ловеч с 10 гола разлика той също е превъртял, налетял е на въпросните арбитри и също като мен бе наказан за 3 мача и глобен със 150 лева. Значи Марковска и Вутов, щом видят варненски тим и играчи, грозно обръщат свирката.

 

Остава да кажете, че са взели на мушката и другия варненски отбор – Спартак?

Разбира се, че е така. В хандбала знаем, че искат да изкарат Спартак от топ 4 за плейофите, тъй като един от членовете на Съдийската комисия е и треньор на Фрегата в момента. Още като състезател той е имал неуредени сметки с треньора на Спартак Пенко Златев-Бизона. След като спира с хандбала и става фактор към федерацията, казал на Пенко: Бизоне, Бизоне, където те срещна, там ще те бия.Неслучайно от Спартак също изпищяха от Марковска и Вутов. Президентът на клуба Росен Добрев ръмжи да им свирят чужди съдии, но неговата няма да стане.

 

От всичко, което твърдите, излиза, че има заговор срещу варненския хандбал?

Абсолютно. У нас 5 отбора спорят за влизане в топ 4. Целта е Спартак да бъде аут от четворката, а нас да ни режат във възловите срещи, както и в тези за медалите, за да остане титлата в Бургас.