Огнен терор преди мач на „Тича”: Фенове на ЦСКА запалиха с ракета покрива на ресторант

Напрежението преди мача Черно море – ЦСКА на „Тича” в отминалата събота ескалира в самия център на Варна. Агитката на столичния клуб премина през центъра на града с шумни скандирания и тъпани. Въпреки врявата на запалянковците, напрежение и инциденти нямаше, докато групата им не стигна до района около градинката „Севастопол“, едно от най-оживените места в града ни.
Час и половина преди началото на футболната среща фенове от агитката на ЦСКА изстреляха сигнална ракета в покрива на един от най-известните ресторанти срещу хотел „Черно море”. За 10 минути се разгоря огън, но пристигналите по най-бързия начин пожарникари отстраниха част от керемидите и загасиха пламъците.
За щастие, от пожара няма пострадали хора, потвърдиха от ОДМВР – Варна. Най-сериозните последици от вандалския акт са избегнати, след като клиентите и персонала на заведението са евакуирани по най-бързия начин.
„Причините за възникването на пожара са в процес на установяване. В неделя преди обед на мястото на инцидента е извършен повторен оглед, образувано е досъдебно производство, назначени са технически експертизи, работата по случая продължава“, гласеше официалното съобщение от пресцентъра на варненската полиция в неделя.