Общинският съветник Христо Атанасов: Строителството на стадиона не е спирало

„Със срокове за приключване на стадион „Варна“ не можем да се ангажираме. Не сме спирали дейност“. Това коментира за Радио Варна Станислав Василев, ръководител на строителството.

В момента там се завършва връхната конструкция. „Сектор „А“ планираме да стане в рамките на от 4 до 6 месеца. Отпред е сектор „Б“ – като конструкция той е завършен изцяло. Едновременно със сектор „А“, в момента се строи и сектор „В“. Той ще бъде завършен до година най-много“, каза още Василев.

Стадионът ще бъде с капацитет 22 хиляди души. Там ще има още и подземен паркинг, който, по думите на техническия ръководител, е конструктивно завършен. На Стадиона ще има също фен шоп и кино. „Киното ще е на сектор „Г“. Той ще бъде  така изграден, за да може част от него да се разглобява и на разглобената част от сектора да се монтира екран“, посочи Станислав Василев.

След завършването по сектори на съоръжението, се започва изграждането на инсталации, допълни ръководителят. Козирките на сектора ще бъдат с шумоиздържащи функции, подчерта той.

Христо Атанасов е общински съветник, представител на Община Варна: „Самите дейности по обекта не са спирали. Самото съоръжение, макар и забавено във времето, както го виждаме, е отворено. Искаме да покажем, че тук се работи. Но не мога да се ангажирам със срокове“.

https://www.suprimmo.bg/bulgaria/oblast-ruse/ruse-imoti/?fbclid=IwAR1EaoSIr6J_2mfuXB9JfI65nVUbfb8hq9Yw7JQCkTLi5dSV2puGEI2Nctk